Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

admin On October - 11 - 2010

Proprietarii de cazinouri ori de săli de joc care îi vor lăsa pe copii să se implice în jocurile de noroc vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, dacă Parlamentul va adopta o nouă lege. Propunerea legislativă a fost formulată de deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, care a anunţat că va depune proiectul noii reglementări în ultima sesiune parlamentară din acest mandat, care va începe în luna septembrie.

“Chiar dacă e agitaţie mare pe scena politică, sper că acest proiect va fi votat”, a spus Mircia Giurgiu. El a mai propus ca 10 la sută din taxa pe viciu, încasată de autorităţile române, să fie direcţionată pentru finanţarea unor centre destinate celor care suferă de boala psihică numită joc patologic. De asemenea, deputatul clujean mai doreşte şi reglementarea jocurilor de noroc on-line, în aşa fel încât companiile care acceptă să joace persoane cu vârsta sub 18 ani să restituie banii pierduţi de acestea.

Pe ce se bazează propunerea

Propunerile deputatului clujean vin în urma unui studiu realizat de specialişii Romanian Association for Study of the Gambling. Acest studiu arată că procentajul copiilor şi adolescenţilor români care suferă de boala numită joc patologic este de câteva ori mai mare decât în Germania. În România, 2,5 la sută dintre copii suferă de această afecţiune, rezultă din studiul care a fost realizat în anul şcolar 2011 – 2012 şi care a implicat 2.000 de copii şi de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani. În comparaţie, doar 0,7 la sută dintre copiii şi adolescenţii din Germania au această boală, iar în Marea Britanie sunt afectaţi doar 0,9 la sută.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/

Poți lua legătura cu un psiholog specialist, trimițând un e-mail la contact@alexaplescan.ro The best in Australia online pokies australia online.

Be Sociable, Share!
Categories: Uncategorized

One Response

  1. alex says:

    nu vad nimic ce scrie, un site de umplutura, nu puteai sa mai stai 10 min sa-l faci calumea? nu face daca nu stii ceva sau daca n-ai rabdare.

Leave a Reply