Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

admin On October - 11 - 2010

Luni și marți, la Centrul Ceh, vor fi organizate două evenimente care dezbat problema drogurilor în România. Luni puteți viziona documentarul cehesc Katka, iar marți va avea loc o dezbatere despre modalitățile de control ale consumului de droguri în două țări din fostul bloc comunist, care, în anii 90, au plecat de pe poziții similare, însă în prezent au direcții diferite: Republica Cehă și România.

KATKA, remarcabilul documentar al Helenei Trestikova, urmãrește 14 ani din viața unei tinere dependente și lupta ei zadarnicã cu dependența de droguri. Regizoarea înregistreazã afundarea Katkai de-a lungul timpului într-un cerc vicios al hoției, prostituției și al degradãrii fizice și psihice, un cerc vicios care este întrerupt din când în când de speranțã încetãrii consumului de droguri.

Filmul a primit recent douã premii la RIDM Montreal și premiul Czech Lion pentru cel mau bun documentar cehesc al anului 2010.

Marți, 29 noiembrie, la ora 18, vã invitãm la o conferințã publicã despre modalitãțile de control ale consumului de droguri în douã țãri din fostul bloc comunist: Republica Ceha și România. Vendula Belackova (Addictology Centre, Charles University, Praga) și Valentin Simionov (RHRN, România) discuta despre dezincriminarea consumului de droguri și prohibiție.

Republica Cehă are un nivel de toleranțã asupra drogurilor, mai ridicat decât cel al României. În România, posesia de droguri este pedepsitã de lege, însã consumul de droguri este printre cele mai scãzute din Europa. Douã modele diferite, același scop: protejarea populației fațã de efectele negative ale drogurilor. Care este logica progresismului ceh? Ce plusuri și minusuri are legislația româneascã antidrog? Publicul este invitat sã reflecteze asupra evoluției permanente a politicilor în încercarea de a ține pasul cu schimbãrile de pe piața drogurilor.

În cadrul conferinței se va discuta despre:

– scurt istoric al consumului de droguri în Cehia și România

– drogurile în perioada comunistă

– între toleranta și represiune

– dependența de droguri: delict sau boală?

– cine sunt cei pedepsiți pânã la urmã?

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh împreunã cu Romanian Harm Reduction Network.

Sursa: totb.ro

The best in Australia aussie pokies online play online.

Be Sociable, Share!
Categories: Uncategorized

Leave a Reply