Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On March - 4 - 2011

Guvernul va interzice vânzarea şi deţinerea substanţelor etnobotanice, va confisca marfa pentru un interval de până la 18 luni cu suspendarea activităţii comerciantului până la analiza de laborator şi va decide amenzi ce ajung la 100.000 lei şi închisoare de 2-8 ani pentru vânzarea acestor produse.

Marfa va putea fi confiscată, iar firma suspendată pe baza unor “indicii temeinice” iniţiale, în care inspectorul îşi poate manifesta “neîncrederea” asupra conformităţii produsului cu documentele însoţitoare, înainte de analiza de laborator.

Sancţiunile vor fi introduse odată cu stabilirea unei definiţii clare a noţiunii de “substitut” care permite fabricarea produselor etnobotanice, relevă proiectul ordonanţei de urgenţă privind combaterea etnobotanicelor, obţinut de Mediafax.

Denumit proiect “privind interzicerea substitutelor în vederea asigurării sănătăţii şi a protecţiei populaţiei”,documentul se bazează pe reglementările adoptate de Polonia în noiembrie 2010, prin care au fost interzise atât fabricarea şi introducerea pe piaţă a unor astfel de substanţe, cât şi funcţionarea magazinelor care le comercializează.

Prin acest act normativ, Guvernul va defini noţiunea de “substitut” drept orice substanţă de origine naturală sau sintetică, în orice stare fizică, sau orice produs, plantă, ciupercă sau părţi ale acestora care, indiferent de modul de ambalare, de procedeul de administrare, de conţinut, de prezentare, de publicitate sau de denumire,poate fi utilizată pentru a produce efecte psihoactive şi/sau are un impact negativ asupra stării de sănătate individuală sau colectivă ori asupra comportamentului social şi care nu este reglementată de alte dispoziţii legale în vigoare.

Ordonanţa va interzice producerea, fabricarea, comercializarea, distribuirea, punerea la dispoziţie, inclusiv cu titlu gratuit, transmiterea, intermedierea transmiterii, deţinerea, introducerea în România, importul, publicitatea şi promovarea de orice fel şi prin orice mijloace, inclusiv electronice, a substitutelor.

Sursa: www.telenews.ro

Be Sociable, Share!
Categories: Droguri Legale, Stiri

4 Responses

 1. Rotaru Alin says:

  Complicat si ciudat ce au scris astia! Traim si vedem!

 2. Melvin Holts says:

  Hey very nice site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also¡KI am happy to seek out a lot of useful info right here in the put up, we need work out extra techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 3. bebe says:

  inca se mai vand in Bucuresti…e magazin cat Casa Poporului la iesirea din metrou Dristor…chiar pe coltz…ce face politia??!!….sta dupa cei care isi cumpara ca poate poate mai fac si ei de un dosar pt.te miri ce fapta pe baza de constiinta modificata….deci pana la urma cu legalele se intretine fenomenul pt.ca toata lumea are de castigat:
  -se mai curatza din drogatzi pt.ca de la legale chiar mori
  -sist.medical ia fonduri si castiga subventii
  -politia cu dosare si etc
  -politicienii fac bani din droguri pe care de data asta ii baga direct in contabilitate…pt.ca potzi solicita bon fiscal pt.droguri :)))

  SO??!!!….cine are urechi de auzit,sa se iubeasca pe el insusi!!

Leave a Reply