Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

admin On October - 11 - 2010

Pe site-ul petitieonline.ro a fost postată în luna noiembrie o petiţie adresată Ministerului Sănătăţii, Guvernului României şi chiar președintelui Traian Băsescu prin care se solicită legalizarea marijuanei medicinale, ca tratament pentru boala Alzheimer. Petiţia a stârnit zeci de reacţii în mediul online.

În petiţia care circulă în mediul virtual, “Marijuana Medicinală: Tratament Eficient Pentru Boala Alzheimer” , autorul susţine că “marijuana medicinală nu este un drog, nu se fumează la joint, sau în situații sociale, se inhalează vaporii acesteia, se eliberează pe prescripţie medicală de la medic avizat, se cumpară de la farmacie, nu de la colţul străzii, consumul ei poate fi controlat, supravegheat”. Până acum petiţia a strâns doar cinci semnături, iar semnatarii susţin că “au văzut prea multe documentare prin care oameni scapă de nişte boli incurabile”.

Susţinătorii au creat mai multe site-uri în care au postat petiţii pentru legalizarea plantei susţinând că marijuana medicinală trebuie legalizată pentru că: tratează scleroza multiplă și scleroza laterală amiotrofică, tratează durerea cronică, hipertensiunea și incontinența, tratează gliomurile și aproape toate tipurile de cancer,  tratează osteoporoza, diabetul și artrita reumatoidă, tratează boala Alzheimer și Sindromul Tourette, tratează glaucomul, distonia și fibromialgia, tratează Hepatita C, MRSA, HIV/SIDA, este folosită ca plantă medicinală de peste 5000 de ani, este o plantă 100% naturală.

De altfel, susținătorii dau nenumărate exemple de studii ştiinţifice pentru a convinge că legalizarea marijuanei ca plantă medicinală este un lucru bun. Este şi cazul studiului realizat pe şoareci prin care s-a descoperit că prin activarea unui receptor afectat de marijuana se poate reduce dramatic consumul de cocaină. Studiul sugerează că noi medicamente anti-dependenţă pot fi dezvoltate folosind versiuni sintetice ale cannabidiolului (CBD), o substanţă din componenţa marijuanei care activează acei receptori.

Deşi marijuana este ilegală în România, ea este legală în 12 ţări în scopuri medicinale. Ea este folosită pentru tratarea urzicăturilor, depresiei, anxietății, tensiunii arteriale scăzute, este folosită ca analgezic şi în tratamentul glaucomului.

În lumea medicală părerile sunt împărţite. Cei mai mulţi medici susţinători sunt din străinătate.

În 2009, chiar Elena Băsescu susţinea că “ar fi de acord cu legalizarea marijuanei numai în cazul în care se va lua decizia în Europa, dar pentru România în nici un caz, pentru că în România acest fenomen este scăpat de sub control şi n-ar putea fi gestionată nici măcar legalizarea marijuanei”.

Poți lua legătura cu un psiholog specialist, trimițând un e-mail la contact@alexaplescan.ro

Play the best Australian pokie secrets online.

Be Sociable, Share!
Categories: Uncategorized

4 Responses

 1. alteritatea says:

  legalizaţi medicinal, toleraţi recreaţional

 2. andreia says:

  Deci eu nu as fi de acord nici cand cu legalizarea marijuanei deoarece la noi se consuma foarte multa ca joint-uri si daca ar mai fi si legala atunci jumatate din tineri si din oameni ar fi pierduti. STOP MARIJUANA!!!

  • mielu says:

   draga andreia, pe mine m-ai convins, sunt insa foarte curios de unde stii tu ce cantitati se consuma ca jointuri si de ce nu iti place ca jointuri )? :)))) (si daca chiar nu iti place ca jointuri cumpara-ne tu bonguri si vaporizatoare)

 3. nuconteaza says:

  ok ma oameni buni,cu amfetamina,heroina,cocaina,mdma, am inteles ce aveti sunt maxim de nocive , de risc maxim(daca te prinde vreun albastrel faci 15 ani numai pentru 1 gr),dar cu iarba ce aveti ?
  exista pe terra dinaintea aparitiei speciei homosapiens!
  e naturala!
  e benefica pentru orice!

Leave a Reply