Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On November - 28 - 2010

Dincolo de cei 7 ani de acasă mai sunt şi cei 18 sau cei 16 ani, vârstă la care în viaţa unui tânăr se întâmplă un fenomen social: legalizarea substanţelor etnobotanice.

De aceea, este absolut necesar ca tânărul să afle ce este un drog, ce este dependența de o substanţă, ce înseamnă toleranţa.

El trebuie să ştie consecinţele consumului de droguri, fie ele legale fie ilegale, consecinţele pe termen scurt şi lung.

Trebuie să înteleagă că reacţii ca transpiraţii, tensiune ridicată, frisoane, dureri musculare, halucinaţii, logoree, scurgeri de sânge din nas sau gura sunt produse de drogul care acţionează la nivelul creierului, şi în consecinţă creierul le produce. Mai cu seamă, tânărul trebuie să înţeleagă că schimbările care se produc în creier din cauza unor droguri sunt iremediabile (ex: distrugerea progresivă a neuronilor).

El trebuie să ştie că orice acţiune are o consecinţă, şi că “a trăi momentul”, ca orice acţiune, are consecinţe. “A trăi mometul”, oricât de palpitant se simte şi oricâte aplauze primeşti din partea tovarăşilor tăi, te poate costa sănătatea sau chiar viaţa.

Tănărul trebuie să ştie că aceste consecinţe există în persoanele internate la secţiile 16 şi 17 de dezintoxicare, ale Spitalului Al. Obregia (şi in celelalte spitale şi centre de specific).

Persoanele care ajung să spună, după luni sau saptămâni, cu lacrimi în ochi, că nu știu cum au ajuns așa și că dacă ar putea, ar da timpul înapoi în momentul în care şi-au incărcat prima ţigară sau au prizat prima dată etnobotanice.

Sunt persoane care nu mai simt nimic decat singuratate, regrete, tristețe şi efectul drogului atunci când il consumă. Sunt persoane care, deşi fac un tratament de dezintoxicare, șansele de recuperare sunt minime pentru că sunt izolate social (uneori şi de familie), stigmatizate, în conflict cu poliţia şi justiţia pentru că au furat sau agresat fizic pentru a-şi cumpăra droguri. Singurele persoane de care sunt acceptate, prietenii, sunt tot consumatoare de substanţe.

Tânărul trebuie să ştie că a fi liber înseamnă să poţi alege. Să poţi alege înseamnă să ştii: ce opţiuni ai, ce consecinţe are fiecare opţiune, şi ce alegi.

Ştie tânărul ce opţiuni are? Ce consecinţe are fiecare opţiune? Ştie ce alege?

Stie acesta ce este un etnobonatic, ştie ce este Pure Magic sau Generation 2012?

Nu mai este un secret: conținutul drogurilor legale nu este cunoscut 100% nici de consumatori, el schimbându-se de la lună la lună, de la săptămână la săptămână, şi din nefericire majoritatea cumpără după ureche.

Mai eşti liber dacă nu ştii ce conţine drogul pe care il alegi?

Mai eşti liber dacă drogul pe care îl alegi te aduce de urgență la spital?

Viaţa ta depinde de cel care pune în plic.

Însă cel mai important, tânărul trebuie să ştie de ce simte nevoia de a experimenta senzaţiile unei substanţe, chiar dacă asta înseamna agresivitate şi autoagresivitate, să ii curga sânge din nas, să aibă halucinaţii, transpiraţii, hipertensiune şi alte trăiri de acest fel.

Be Sociable, Share!
Categories: Droguri Legale

6 Responses

 1. reddragon says:

  Am inteles, trebuie sa fim informati. Daca suntem informati inseamna ca nu mai consumam?

 2. DROGURI LEGALE 1 says:

  Ideea este ca daca esti informat corect, obiectiv si cunosti ceea ce contin aceste droguri ilegale, ca efectele lor pot fi mai periculoase decat se scrie pe x site sau ce zice y persoana, (cu atat mai mult cu cat nu se stie decat in mica proprortie ce contin)poti sa iei o decizie mai corecta pentru tine, pentru binele tau.
  Pentru ca se poate intampla ca un anumit etnobotanic sa contina o substanta la care organismul tau sa nu reziste sau sa ai alergie, ceea ce este foarte riscant, adica in ambele cazuri ajungi de urgenta la spital cu simptome de genul: insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie, soc anafilactic, etc.

 3. silviutza says:

  eu am trait acele clipe la dezinoxicare, pt ca nu prea m-am informat am ajuns sa consum droguri……e adevarat ca in acele clipe te simteai liber din aceasta lume dar durerile de dupa nu meritau efectul drogului……nu sfatuiesc pe nimeni sa consume nici-o substanta de genul acesta, eu acum m-am mutat in afara din fericire nu mai am treaba cu anturajul pe care l-am avut, asta a fost norocul meu pe care, nu multi il au si va spun din propria experienta ca daca incepi sa consumi nu te mai poti oprii decat dak ceva te face sa te opresti, eu din fericire nu mai consum acum nimik nu am nici tratament sunt un om liber in sensul adevarat al cuvantului…. sper ca in romania sa se faca ceva cu toate magazinele de legale, si in sfarsit ca iubitul meu sa poata pleca si el de acolo, pentru ca el este inca “prizonierul” drogurilor…..va salut

  • DROGURI LEGALE 1 says:

   Ai dreptate, este foarte important sa schimbi si anturajul ca sa reduci tentatia, deci recaderea.
   Bravo ca ai constientizat multe lucruri pentru binele tau, si succes in continuare. Te salutam si noi.

 4. verde says:

  eu unu daca as fi fost informat poate nu as fi consumat, dar nimeni nu vrea sa vb despre panicile si filmele pe care ni le luam eu am tras din curiozitate fiind pe malul unui lac cu un amic si cu 3 fete(tragatoare) dar intrebandu-le de starea care o au mi-au spus ca esti foarte relaxat si te simti bine amicul meu era la a 2 a incercare. deci m-am spart si dupa vreo 3 ore tot nu imi reveneam, am plecat cu masina in starea aceea, va inchipuiti ce pannici si filme miam luat? deci era prima data nu stiam, mergand cu 30 Km/h dar parca aveam 160, ma oprit garcea. bine inteles ca ma luat tremuratu, mai ales cand cei de langa mine radeau si se distrau. am ajuns acasa nu am dormit 2 zile si 2 nopti, dupa o luna m-a invitat una dintre tipe la o liniuta… si de aici a inceput dependenta am ajuns sa trag 12 grame de pure in 7 zile si sapte nopti… o luasem razna si dupa 1 an m-am lasat singur fara nimic. daca vrea cineva vre un sfat sunt disponibil

 5. silviutza says:

  sunt de acord cu tine verde ca nimeni nu iti povesteste nimic inainte sa faci acea gresala si sa tragi prima liniutza!!eu am fost dependenta de ele ,ulti ani de zile…. apoi am si studiat mult despre legale binenteles dupa ce m-am lasat de ele…… si dac aveti vre-o intrebare va stau la dispozitie!!!

Leave a Reply