Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On November - 23 - 2010

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a dispus, joi, o serie de masuri pentru interzicerea produselor etnobotanice pe raza municipiului, pana cand Consiliulul Local va aproba un regulament de autorizare si functionare a societatilor care comercializeaza astfel de substante.

Potrivit primarului, dispozitia prevede interzicerea oricarui produs care poate avea efecte similare cu cele ale plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante sau psihotrope, transmite corespondentul NewsIn.

Primarul a subliniat ca sunt interzise si produsele care pot fi asemanate cu medicamentele sau suplimentele alimentare fara ca ele sa fie autorizate sau, dupa caz, notificate si inregistrate conform prevederilor legale.

“Aceste masuri sunt valabile temporar pana la crearea unui regulament. Legislatia actuala privind acest tip de produse este incompleta si incoerenta. Se dau prea multe prerogative unor institutii care nu misca in acest sens”, a declarat primarul, in conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca, in paralel cu controalele care vor fi efectuate de echipe mixte la punctele de lucru unde se vand astfel de produse, se va incerca pe cale juridica suspendarea activitatii celor cinci societati care au ca obiect de activitate comercializarea acestui tip de produse.

In dispozitia emisa de primar se precizeaza ca inclusiv publicitatea la produsele etnobotanice se interzice pe teritoriul municipiului Iasi.

Conform municipalitatii iesene, in Iasi exista opt puncte de desfacere a produselor etnobotanice, insa, la controale anterioare, politistii au identificat cel putin 15 astfel de magazine.

Grupul consilierilor locali PNL a initiat, la inceputul saptamanii, un proiect de hotarare pentru interzicerea produselor etnobotanice, act care va fi supus dezbaterii alesilor locali in urmatoarea sedinta ordinara.

Sursa: ziare.com

Be Sociable, Share!
Categories: Stiri

Leave a Reply