Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On January - 10 - 2011

Plăcerea intensă resimţită de oameni în timp ce ascultă muzică declanşează la nivelul creierului secreţia de dopamină, un neurotransmiţător implicat în apariţia senzaţiei de plăcere, provocată de preparatele gustoase, actul sexual, bani şi droguri.

Dopamina este o moleculă chimică a “sistemului de recompensare” ce serveşte la stimularea anumitor comportamente indispensabile supravieţuirii (alimentaţie) sau care joacă un rol important în procesul de motivare (recompensă secundară prin intermediul banilor), potrivit Mediafax.

Dopamina este secretată atât în perioada de anticipare a plăcerii cauzate de muzica ascultată, cât şi în perioada declanşării “frisonului de plăcere”, considerat momentul de vârf din punct de vedere emoţional, se arată într-un studiu. Este vorba de două procese fiziologice distincte, ce implică zone diferite din centrul creierului.

În timpul momentului în care s-a înregistrat maximul de plăcere, s-a activat nucleul accumbens, implicat în senzaţia de euforie, cauzată de administrarea unor psihostimulente precum cocaina. Cu puţin timp înainte, în momentul de anticipare, secreţia de dopamină a fost înregistrată într-o altă zonă a creierului – nucleul caudat.

Sursa: telenews.ro

Be Sociable, Share!
Categories: Droguri Legale, Stiri

4 Responses

 1. rahela says:

  sunt total de acord.cand asculti requiem de verdi dirijat de karajan sau aleluia de haendel sau altele din aceeasi gama,nu poti sa nu fii strabatut de frisonul de placere 🙂

 2. cartouche says:

  mega tare daca ash putea mi-ash inlocui neuronii cu coca si daca s-ar putea supravietui si eu si cei k mine am cauta o planeta unde sa ne re TRAGEM ca sa nu va incurcam pe voi ashtia ce aveti impresia ca sunteti normali, va zic eu sunteti doar banali cel mult timpul va arata tot mai mult c-am zis bine ce-am zis. make love not war.

  • despina says:

   daca consumi ocazional astfel de droguri USOARE e ok. nu se compara cu hard core metamfetamina, heroina etc…asta nu! dar una e sa fumezi o tigara sau chiar sa tragi pe nas…oo cum suna?? tragi pe nas comunistilor ce credeti ca se intampla?mori?furi din casa? ma enerveaza ca cei care nu au incercat si nu pot sti cat de mult de pot controla sau nu ori ce senzatie este, ei isi dau cu parerea ca niste experti…..
   inf ine, nu-mi bat capul mai mult ca nu are rost.. imi traiesc viata

Leave a Reply