Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On February - 15 - 2011

Ieri, 14 februarie, a avut loc probabil cel mai important manifest organizat din acest an, manifest destinat informării și conștientizării populației asupra consumului de droguri legale. Evenimentul s-a desfășurat în inima Capitalei, iar inițiatorii, un cunoscut post de radio românesc, au strâns în jurul lor peste 1000 de susținători. Dincolo de datele obiective care se pot afla din presă, ne-a interesat să ”luăm pulsul” oamenilor care au fost acolo. Am văzut persoane de toate vârstele. Am văzut mame îndoliate, unele plângându-și copiii pe care aceste substanțe aparent inofensive i-au răpit definitiv, altele încercând disperate să găsească o soluție pentru a stopa consumul propriului copil pe care moartea nu l-a răpus încă, dar viața îi este deja un calvar. Am văzut bunici solidari și oameni care au cunoscut pe propria piele ce înseamnă intoxicația cu etnobotanice. Erau și tineri foști consumatori care își îndemnau prietenii să nu le calce pe urme… Am văzut artiști care militau pro-viață și am auzit mărturii zdrobitoare ale celor care s-au confruntat cu dependențe sfâșietoare. Au fost lacrimi, a fost însuflețire, a fost un mitting reușit.

Ce-a rămas în urmă? Câteva sicrie amplasate în fața Guvernului, doar-doar vreun domn ministru s-ar trezi din somn și ar lua atitudine (una LEGALĂ!), poate niște hotărâri născute în inimile celor care au ascultat mărturiile, o experiență televizată și un răsunet. Întrebarea firească este: ce urmează? Unui eveniment de o asemenea anvergură, i-ar șade bine o campanie poate mai puțin televizată, dar care să vizeze un target mai numeros. O campanie în urma căreia populația neconsumatoare să înceteze a-i mai stigmatiza pe cei care consumă. O campanie în urma căreia Guvernul să ia niște măsuri, atât legislative, cât si de informare serioasă asupra consumului de etnobotanice. O campanie în urma căreia tânărul care a fost târât în acest cerc vicios să știe că există specialiști cu care poate vorbi, care îl vor înțelege și-l vor ajuta să țină sub control adicția. Utopie? Nu știm. Dar primul pas măcar a fost făcut. Ieri.

Ieri au fost citite mărturii.  Azi noi vom cita versuri. Niște versuri ale unui tânăr care ne-a surprins cu talentul și sensibilitatea sa.

Ți-am spus

Şi ţi-am spus că m-am schimbat,

Da tu mă vezi tot un drogat
Şi ţi-am spus că m-am schimbat,
Da tu o ţii tot pe-a ta,
Că lupu îşi schimbă paru, da naravul ba.
Şi am stat şi m-am gândit,
Că n-oi fi prost sau ipocrit
Îmi spui mereu că mint,
Că nu-i adevarat,că nu-s bărbat,
Da ce să fac,că tu ma vezi tot un drogat.

Eu cu mine

În ultimul timp nu mă mai droghez,
Nopţile trec mai greu, fumez uneori desenez
E mai bine, încerc să mă împac cu mine
Târziu în noapte mai scriu o poezie,
Ţi se pare absurd?…(Da) şi mie.
Îmi pun intrebări, cuvintele`mi ies din gand,
Rostesc cu voce tare: “Cum ar fi oare?”
Dar pereţii nu`mi răspund, la intrebare.


Fotoliu LuAna

scuip aceeasi boala
pe care am trait`o intr`o viata anterioara,
si ma trezesc pe canapea,
cu privirea fixa si fara ea
unde pula mea erai, cand cautam placere,
…si, adorm cu mana pe somnifere,
dorm ca sa visez durere,
ma trezesc brusc, scriu scrisu,
refulez visu in bucatile mantei din abisu
minti se schimba starea, apare stresu,
raman cu un gust amar,defect
aberez epic, raman sceptic, sunt soto ca nu`s poet…..

=== publicarea textelor pe acest site s-a făcut cu acordul autorului, Istrate Dragoș. sursa: http://uscky.blogspot.com/ ===

Poți lua legătura cu un psiholog specialist, trimițând un e-mail la contact@alexaplescan.ro
Be Sociable, Share!

5 Responses

 1. Sasha says:

  Thumbs Up!

 2. Democratie ? La fel ca in 89

 3. alisor says:

  viata mea s-a schimbat kand am inceput s a ma droghez ..am doar 17 ani si am ajuns sa cred k am 30.din fata premianta am ajuns sa fiu un nimeni datorita naivitatii mele .eu am reusit sa ma las de legale k propia mea vointa ..am deja jumatate de an de kand nu mai ma droghez ..daca cineva imi va citii mesajul tin f mult sa spun k viata e cel mai de pret lukru ..as da orice sa mai fiu kum am fost.

  • cry_sys says:

   there will never be another me
   and no matter what they do
   there will be no other you
   you can search but you’l never find
   you can try to rewind time
   but in your heart and your mind
   i will never die
   i am forever alive
   and continue growing
   one day at a time

 4. Ady says:

  Degeaba….Drogurile tot se vand si cu magazinele inchiese.

Leave a Reply