Droguri Legale

Nu tot ce-i verde se fumeaza

Droguri Legale admin On December - 27 - 2010

“Au fost 11 solicitări pentru intoxicaţii cu substanţe necunoscute. Anul trecut nu a existat nici un asemenea caz iar anul acesta nu există zi în care să nu avem măcar o solicitare”, directorul Serviciului de Ambulanţă Băcureşti, medicul Alis Grasu, pentru Gândul.

De Crăciun, la Iaşi s-a înregistrat recordul alcoolemiei. Un bărbat a ajuns la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cu o alcoolemie de 6 la mie. După ce a ieşit din coma alcoolică, ieşeanul le-a povestit medicilor că băuse peste 2 litri de coniac. Pe lângă cei 20 de pacienţi ajunşi la spital din cauza abuzului de alcool, la unitatea de primiri urgenţe au fost internaţi şi tineri intoxicaţi cu substanţe necunoscute, denumite generic plante etnobotanice. Majoritatea tinerilor nu se aflau la prima comă produsă de substanţele halucinogene.

Bucureşti

La Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti au apelat în zilele de Crăciun aproximativ 1.800 de bucureşteni.

 • “1.000 au reprezentat urgenţe cod roşu şi galben. Este vorba de pacienţi cu infarct miocardic, diverse forme de come, sinucideri. Au fost şi 11 solicitări pentru intoxicaţii cu substanţe necunoscute. Anul trecut nu a existat nici un asemenea caz iar anul acesta nu există zi în care să nu avem măcar o solicitare”, a declarat, pentru gândul, directorul Serviciului de Ambulanţă Băcureşti, medicul Alis Grasu.
 • Potrivit aceleiaşi surse, în zilele de Crăciun s-au înregistrat mai puţine solicitări pentru afecţiuni digestive (200-n.r.) dar a crescut numărul tentativelor de suicid. “Au fost 12 tentative de suicid şi am fost chemaţi la 15 cazuri în care pacienţii erau diagnosticaţi cu depresii severe”, a mai declarat directorul Alis Grasu.
 • Pentru consum excesiv de alcool, salvarea s-a deplasat la 35 de pacienţi şi a cules de pe străzi 48 de personae cu traumatisme provocate de agresiuni sau căderi. “Am avut 119 cazuri de lipotimii pe care le putem pune tot pe seama consumului de alcool. Faţă de anul trecut, numărul solicitărilor a scăzut cu 1,78 la sută. Scăderea o pun pe seama zilelor libere mai puţine”, a mai explicat directorul SAMB, Alis Grasu.

Timişoara

La secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara s-au prezentat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru tineri, toţi victime ale unor agresiuni. În aceeaşi noapte, au mai ajuns la urgenţe trei tineri intoxicaţi cu substanţe etnobotanice, pentru ca sâmbătă dimineaţa să mai apară încă un caz. În noaptea de sâmbătă spre duminică, medicii timişoreni au consultat zece pacienţi cu diferite afecţiuni cauzate de excese alimentare, la aceştia adăugându-se încă un caz, duminică la ora 12.

Arad

La Arad, unde serviciile de urgenţă pentru copii şi adulţi sunt comasate, medicii s-au confruntat cu un aflux de 292 de pacienţi la Urgenţe, în 48 de ore, din data de 24 decembrie dimineaţa, până în 26 decembrie. Dintre aceştia, 84 au fost copii, 42 fiind afectaţi de diverse viroze. La adulţi au predominat problemele generate de traumatisme,14 cazuri datorându-se unor agresiuni, alţi 13 arădeni fiind victime ale unor accidente rutiere. 42 de arădeni au fost trataţi pentru probleme caridiace, iar 55 pentru probleme digestive.

Sursa: Gandul

Be Sociable, Share!
Categories: Droguri Legale, Stiri

2 Responses

 1. cartouche says:

  va dau o idee si anume de ce nu incercati sa abordati problema dintr o alta perspectiva zic eu mult mai eficienta care ar rezolva multe probleme si ar reduce semnificativ acest fenomen tragic fara indoiala sa va puneti mintea la contributie si sa creati inventati un drog medicament stimulent energizant cum vreti voi sa i spuneti perfect legal din toate punctele de vedere accesibil oricui gandit echilibrat si inteligent care sa aibe urmatorul efect sa ti faca creierul sa gandeasca de zece ori mai repede cum ziceti voi sa stimuleze acele glande sa secrete acele substante care te fac sa ai atata energie dar fara sa afecteze si ficatul rinichii etc si fara sa conduca la toate acele efecte negative nu le mai reiau ca toata lumea le shtie sau le a auzit … eu sunt convins ca se poate n-ar fi deloc imposibil doar ca nu se vrea e la fel ca si cu petrolul shi toate chestiile pe care s-au construit marile corporatii si mafii din intreaga lume in mom in care s-ar scoate automobilul care ar functiona pe apa sau ceva care ar fi la indemana oricui nu s-ar mai putea face profit si multi ar ramane fara paine ma refer la cei care conduc planeta si iau decizii la nivelul cel mai mare despre asta e vorba fratilor nu se vrea rezolvarea problemei cu adevatat tot efortul vostru de a constientiza cat mai bine populatia de consecintele negative sunt de prisos sau au efect neglijabil in cel mai bun caz…. incercati sa abordati problema in sensul practic deoarece acesta va domina pana cand soarele isi va fi terminat combustibilul intelegeti voi ce vreau sa spun … ganditi practic shi logic nu va mai hraniti atat psihic cat si fizic cu vorbe iluzii lipsite total de substanta de material de concret … avem la dispozitie tehnologie moderna asa ca nu mi spuneti ca nu se poate ca nu va cred :)) pa si pusiiiiiiiii 🙂 toata lumea vrea LOVE ca e bine si frumos de aia e cererea atat de mare nu va mai mintiti singuri :)))

 2. SkorONE says:

  Cartouche
  nu exista drogurii fara efecte adverse …
  cu cat mai tare ii drogu
  cu atat mai tare te prajeste 😉

Leave a Reply